R

Zwarte Cross

We hebben ons als vereniging aangemeld bij de Feestfabriek, dit is de overkoepelende organisatie van zowel Mañana Mañana als de Zwarte Cross. Hier kunnen verenigingen bardiensten draaien om zo de clubkas te spekken. Iedere vrijwilliger ontvangt €5-, per uur voor de vereniging en een entree ticket voor een dag naar keuze. De minimumleeftijd bedraagt 18 jaar. Als het goed is krijgen we hier in januari verder bericht over en kunnen we ons dan inschrijven. Daarbij moeten we dus aangeven hoeveel vrijwilligers we kunnen aanleveren en wanneer we deze kunnen inzetten.

 

Mañana Mañana zal plaats vinden van 14 t/m 17 juni 2018 en de Zwarte Cross van 12 t/m 15 juli. De vraag is dus wie het leuk lijkt mee te werken op één van de of op beide evenementen en wanneer jullie eventueel beschikbaar zouden zijn. Er zal natuurlijk gewerkt worden met verschillende shiften en roosters, maar zo hebben wij een indicatie hoeveel animo er is.

 

Voor meer informatie of om je aan te melden kun je contact opnemen met Sanne.

 

Plan: Hippische buitensportlocatie Wehl

Tegenover voetbalterrein ‘de Grindslag’ komt een paardrijaccomodatie die de noord-oost toegang tot het dorp Wehl een sportieve uitstraling zal geven. De bestaande paardrijdbak wordt vergroot tot 3600 m2 (45 meter bij 80 meter), zodat het mogelijk wordt om een officieel KNHS concours te geven, voor zowel springen als dressuur (tot en met de klasse ZZ). Daarnaast wordt ook een zandbodem gecreëerd die tijdens concoursen voor het losrijden gebruiken kan worden. Als er geen concours is, is het onderdeel van een park waar onder meer beachvolleybal gespeeld kan worden.

Het nieuw aan te leggen park kan tijdens concoursen worden gebruikt voor parkeren, en daarnaast als het trapveldje. Het park wordt zo aangelegd dat het de bestaande hondenuitlaatplaats beter laat uitkomen. Hierdoor zal het ook aantrekkelijker worden voor de bestaande scoutingvereniging, en voor buitensporten zoals Free running en bootcamps.

De bestaande accommodatie wordt gedeeld met de scoutingvereniging, zodat het onderhoud ook beter gewaarborgd kan worden. De nieuwe bak wordt zodanig geplaatst, dat de bestaande (scouting)accommodatie een logisch onderdeel van het geheel is.

Door de investeringen ontstaat er een aantrekkelijke locatie voor zowel de bestaande verenigingen, individuele sporters en de buurt. Ook kan de gecreëerde parkeerlocatie gebruikt worden voor activiteiten in de kern van Wehl, zoals de Braderie.